Machines​

Rekening houdend met het milieu zijn onze machines lichter waardoor het brandstof verbruik wordt beperkt en de CO2 uitstoot verminderd!

Rekening houdend met het milieu zijn onze machines lichter waardoor het brandstof verbruik wordt beperkt en de CO2 uitstoot verminderd.

Om toch een zo hoog mogelijke hijstabel te krijgen wanneer dit nodig is kunnen de machines de spoorassen optrekken waardoor de banden als steunpoten naast het spoor komen te staan, hierdoor wordt het stabiliteitsvlak groter en de kantellijn verplaatst.

 

Als extra optie is het mogelijk om met de tandemhijsfunctie door 2 machines één last te verplaatsen waarbij uit extra veiligheid in elke machine radiografisch de last wordt bewaakt van de andere machine. 

 

Tevens zijn de machines uitgerust met een vast aangebouwd draaikantelstuk waardoor de ombouwtijd wordt verkort tot maximaal  1 á 2 minuten per aanbouwdeel omdat er 2 tot 4 slangen minder worden gekoppeld.

 

Als bijkomend voordeel kunnen alle hulpstukken 360° draaien en 45° naar beide zijden kantelen waardoor er efficiënter en preciezer kan worden gewerkt. Hierdoor zijn alle aanbouwdelen beter te sturen en hangen niet te zwaaien, waardoor meer veiligheid wordt geboden aan personen in de directe omgeving.

 

Aangezien het machine-gewicht incl. hulpstukken niet boven 24 ton uit komt worden deze vervoerd op een lichtere dieplader-combinatie dus ook weer minder CO2 uitstoot.

 

Lees over de machines in de media: